Libraries.io – Geliştiriciler için Açık Kaynak Proje Arama Motoru

Şuana kadar kullanmadığım ama ilgimi çeken bir detay..

Şuradan öğrendim; 

https://webmaster.kitchen/libraries-io-gelistiriciler-icin-acik-kaynak-proje-arama-motoru/

Neler denilmiş gelin bir bakalım;

Projelerde arama yaptığımız anahtar kelimeyle ilgili bir paket yöneticisinde(WordPress, npm, bower vb.), bir programlama dilinde(PHP, JavaScript, CSS vb.), açık kaynak lisansında(MIT, Apache-2.0 vb.) gibi platformlarda isteğiniz gibi sıralayabilirsiniz.

Örneğin, tüm MIT lisans projelerine filtre uygulayabilir veya en iyi JavaScript paketlerini arayabilirsiniz. Hatta iki platformu birleştirip MIT lisansının altında olan JS paketlerini arayabilirsiniz. Olasılıklar neredeyse sınırsızdır.

Explore Libraries.io sayfasında herhangi bir zamanda en son ve en popüler paketlerin listesini bulabilirsiniz. Ayrıca bu istatistikler GitHub‘den çekilmektedir. Bu yüzden en popüler projeler GitHub’deki yıldızlar(stars)ın ve katkıda bulunanlar(contributors)ın sayısına göre sıralanmaktadır.

Kullanmak yada oynamak için yeni framework ve kütüphaneler arıyorsanız. Bu arama motoru tam size göre birşey.. Şimdi Github varken burada ne işimiz var diyebiliriz. Github’un çok iyi olmayan arama motoruna sahip olması onun adını çıkarmıştır. Libraries.io’nun kullanımı çok daha kolay olduğu için sonuçlara net ulaşmamız daha kolay olacağını düşünüyorum.

En yeni projeleri arayan programcılar ve web geliştiricileri için gerçek anlamda bir numaralı açık kaynak projeler arama motorudur.

https://libraries.io/

 


 ilgilendiğiniz konuyla ilgili yenilikleri rss ile alabilme özelliği de var.

örneğin go'ya bakalım.


birde türkçe çevirisine bakalım




 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar